Foto: Kristin Svorte (Klikk på bildet for en større versjon)

Forfatter og dramatiker.
Født i Skien 1939. Nå bosatt i Hølen (den lille, hemmelige landsbyen i Akershus).

E-post: toraage@online.no

• Generalsekretær i Norsk Kartozoologisk Forening.
• Medlem nr. 1 av VAN (Venn av Nøff).



Skrinet med det rare i



I en kald og forblåst verden er det godt å kunne støtte seg til Brumm!




Fra den tredje boken i science fiction-serien for barn om Kaptein Puma (halvt menneske, halvt katt) og hennes trofaste datamus (Mini). Illustrert av Einar Lunden. [Les mer om 2005]

 

Under denne overskriften vil man finne en nøktern og kortfattet cv, en liste over litterære priser og ikke minst et stort (og tilfeldig) utvalg selvbiografiske tekster hentet fra hist og pist.
[Les mer]


Forfatteren mater sin gyngehest ca. 1942




Knud Rasmussen er den som fremfor alle har samlet og videreformidlet de gamle grønlandske myter og sagn. Under en reise til Grønland i september 06 fikk jeg anledning til å besøke polarheltens barndomshjem i Ilulissat (Jakobshavn).
Les mer om myter og legender inuit og indianere





Kartozoologien lever! Her er Den grimme Ælling - i hjertet av København!
[Les mer om dette og annet snadder]

 


Siste roman (2005)

Debuterte i 1967 med den religionshistoriske fagboken Det står skrevet (Pax). Siden er det bl.a. blitt romaner, novellesamlinger, essays, faktabøker, barnebøker, billedbøker og skuespill. Skriver like gjerne for barn og ungdom som for voksne. Arbeidene er oversatt til 23 språk og teaterstykkene er oppført i 14 land. Den bibliografiske listen gjør ikke krav på å være komplett.
[Les mer]

Denne spalten er ment som en liten årskavalkade. Hva er hendt? Hva er spilt? Hva er utgitt? Og: Hvordan står det til?
[Les mer om 2006]

Sammen med min danske venn og forlegger, Hans Bandmann, startet jeg i fjor høst foreningen VERA - som er en forkortelse for Vend Rasmussen. Og den Rasmussen som bør vendes er naturligvis kolossen på Strandvejen utenfor København. Den store eventyrer, folkeminnesamler og polarforsker står jo og stirrer mot Sverige, mens blikket uten tvil burde vært vendt mot Grønland!



For tredje gang ble dette historiske drømmespillet satt opp på Kapitelberget i Skien (23.–27. august 2005). Meningen er at det - med god hjelp fra Teater Ibsen - skal spilles annethvert år, og slik være med på å markere middelalderbyen Skien. I år var det Jan Ø. Wiig som hadde regien. Gregorius Dagssønn ble spilt av Ola Otnes, og Sylvia Salvesen hadde rollen som hans søster, Baugeid, den første abbedissen ved Gimsøy Kloster.

Klikk her for å se bilder fra oppsetningen. (Takk til fotograf Inge Fjelddalen, Telemarksavisa.)
Og hvis du vil lese hele skuespillet, kan du med fordel klikke akkurat her!

 

Fra oppsetningen av Bringsværds skuespill Glassberget i Hong Kong, vinteren 2004 [Les mer om 2004]






Norse Mythology


Les mer

Send email